سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شیر بهترین غذای طبیعی شناخته شده است و به خاطر دو جزء اصلی خود یعنی پروتئین و کلسیم در تغذیه انسان بسیار مهم می باشد.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شیر بهترین غذای طبیعی شناخته شده است و به خاطر دو جزء اصلی خود یعنی پروتئین و کلسیم در تغذیه انسان بسیار مهم می باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ رحمت اله افشار ابراز داشت: علیرغم اینکه شیر غذایی است که به سادگی هضم میشود متاسفانه بعضی از افراد به دلیل کمبود یا فقدان آنزیم لاکتاز قادر به هضم قند موجود در شیر یعنی لاکتوز نمی باشند. این افراد در اثر مصرف شیر دچار دلپیچه میشوند.
وی ادامه داد: اگر پس از سنین کودکی و شیرخوارگی شیر کم مصرف شود و یا مصرف نشود آنزیم هضم کننده لاکتوز شیر کم کم از بین می رود و یا مقدار آن در بدن کاهش مییابد و در اثر خوردن شیر لاکتوز موجود در شیر باعث ایجاد نفخ می شود که این عارضه را عدم تحمل لاکتوز می گویندو.
وی اضافه کرد: اکثر افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند این ظرفیت را دارند که بتوانند روزانه حداقل یک لیوان شیر را تحمل کنند. در برخی از افراد نیز که مشکل به شکل حادتری وجود دارد حدود نصف لیوان شیر که حاوی حدود ۶ گرم قند لاکتوز می باشد قابل تحمل است.
دکتر افشار ابراز داشت: افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند با استفاده از روش های مختلفی می توانند مشکل خود را برطرف نموده و از این منبع غذایی بهرهمند شوند.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: مصرف شیر را در شروع درمان با مقادیر کم آغاز کنید به این صورت که در روزهای ابتدایی شیر را با آب رقیق کرده از یک قاشق غذاخوری روش شروع نمایید.
وی با بیان اینکه از مصرف شیر به هنگام ناشتا بودن باید پرهیز کرد، گفت: حتی امکان شیر را سرد میل نمایید.
وی بهترین جایگزین شیر برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند را استفاده از ماست دانست و تاکید داشت: بهترین راه برای پیشگیری از مشکلات ذکر شده مصرف مداوم شیر و فرآوردههای آن است. در شروع درمان از شیر پرچرب و یا شیرکاکائو استفاده کنید.
دکتر افشار اذعان داشت: در شروع درمان، شیر پرچرب بسیار قابل تحمل تر از شیر کم چرب است چرا که چربی موجود در شیر، تخلیه معده را به تاخیر انداخته و در نتیجه لاکتوز موجود در شیر به تدریج وارد روده خواهد شد.
وی یادآور شد: کاکائو موجود در شیر با افزایش فعالیت آنزیم لاکتاز، مهار باکتریهای تخمیر کننده لاکتوز و تاخیر در تخلیه معده، باعث تحمل بیشتر شیر در این بیماران می شود.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در ماست نیز به دلیل فعالیت باکتری های اسید لاکتیک و تولید لاکتاز توسط باکتریها، لاکتوز موجود در آن تجزیه شده باعث هضم و جذب راحتتر آن میشود. ماست به دلیل این که ترشح اسید معده را تنظیم میکند سلول های روده را تحریک به ترشح آنزیم لاکتاز کرده و در نهایت قابل ذکر است که چون حالت نیمه جامد دارد معده را دیرتر ترک کرده و راحتتر هضم میشود.